Arbetsmarknadsutbildning

Idag finns det många vakanta tjänster som saknar sökande med rätt yrkesutbildning. Vi ser därför ett behov utav att utbilda och utveckla kompetenser i olika yrkesområden där arbetskraft efterfrågas. Du och din arbetsförmedlare kommer överens om vilken utbildning som passar dig bäst.

Vem kan få gå en arbetsmarknadsutbildning? 

Du som är arbetslös, eller du som riskerar att bli arbetslös, och är inskriven som arbetssökande vid Arbetsförmedlingen. Du ska även ha fyllt 25, men i vissa fall kan du som är yngre också få gå en arbetsmarknadsutbildning.

Coachning

Genom vårt coachnings program har man möjlighet att utvidga sina idéer samtidigt som en erfaren coach ger de råd och tips som kan vara nyckeln till ett nytt arbete. Våra coacher har många års erfarenhet och kan vara ett väldigt bra komplement under tiden man söker jobb. Under vårt Coachnings program kan du bland annat få hjälp med:

  • Att kartlägga dina styrkor och svagheter, och vad du egentligen brinner för att göra. Om du sökt jobb utan resultat kan det bero på att du inte riktigt är glasklar med den här biten. Därför är den här kartläggningen jätteviktig.
  • Ger dig massor av smarta tips om hur du kommer på intervju, och sedan hur du förbereder dig på den.
  • Lär dig se att ditt nätverk alltid är större än du tror, och hur du kan använda det. Och låter dig ta del av vårt nätverk av företag som vi vet behöver folk.
  • Hjälper dig om du kommer fram till att du vill starta företag. Mm

Stöd & match

Arbetsförmedlingstjänsten Stöd och Matchning ger dig som arbetssökande handledning som tar dig ut i arbetslivet. Vi matchar dina kompetenser och din personlighet mot våra partners och marknadsbehovet. Vi arbetar tillsammans för att du är förberedd inför din nästa anställningsintervju parallellt med att vi ständigt utforskar nya sätt att söka jobb på. Behöver du utbildning för att ta dig framåt så guidar våra studie- och yrkesvägledare dig. Vill du också ta del av våra tjänster? Prata med din arbetsförmedlare och berätta att du vill ta del av Stöd- och matchning på Romak AB.  Vi hjälper dig på vägen och ser till att du snart är på din nya arbetsplats.

CV-Labbet

Din cv är grunden i din jobbansökan och en bra cv är en förutsättning för att få komma på jobbintervjun. Vi hjälper dig att lyfta fram det viktigast i din cv genom personliga tips och råd.

Det bästa sättet att göra ett gott intryck i din jobbansökan är genom att skicka med ett riktigt bra personligt brev. Vi ger dig tips om hur du skriver ett bättre brev som ökar dina chanser att komma till jobbintervjun.

Förutom hjälp med CV och ett personligt brev kan du få råd och tips från oss om hur du ska ta dig igenom arbetsintervjun. Att kunna lämna ett gott intryck efter en arbetsintervju kan vara avgörande ifall du får jobbet eller inte. Hos oss kan du träna på en intervju, och vi tillsammans diskuterar olika frågor som kan komma upp under intervjun så du är väl förberedd.

KONTAKTA OSS IDAG

VILL DU OCKSÅ KOMMA UT I ARBETSMARKNADEN? KONTAKTA OSS SÅ HJÄLPER VI DIG